Ontruimingsplattegronden.In het ontruimingsplan wordt gesteld dat op iedere verdieping van het gebouw een ontruimingsplattegrond goed zichtbaar moet worden opgehangen. In grotere gebouwen is het vaak verstandig op iedere verdieping meerdere plattegronden aan te brengen. De plattegronden kunnen daarom het beste hangen op plaatsen waar veel mensen komen zoals liften, koffieautomaten, kopieermachines, wachtruimtes en in de buurt van toiletgroepen.

Deze tekeningen zijn verplicht binnen een ontruimingsplan.

TrompCAD zorgt voor het afdrukken en inlijsten van de vluchtplannen. De vluchtplannen worden in kleur op papier afgedrukt en in een speciaal daarvoor bestemde kliklijst zonder glasplaat gezet. De vluchtwegplattegronden worden met ophangsysteem gemonteerd aan de wand.

Er zijn natuurlijk veel verschillende verschijningsvormen van een vluchtplan denkbaar. Onze vluchtplattegronden zijn gebaseerd op NEN 1414 zoals te zien op het voorbeeld op deze pagina. Om dit resultaat te bereiken hebben we digitale tekeningen nodig van de bestaande plattegronden. Vaak zijn deze tekeningen beschikbaar.

TrompCAD vereenvoudigt de aangeleverde tekeningen en doet een voorstel waar de vluchtplattegronden in het gebouw komen te hangen. Tevens doen we een voorstel in het formaat, het soort lijst en de montagevoorzieningen. We gebruiken de wettelijk voorgeschreven symbolen en teksten zoals omschreven in NEN 1414.